Namaakgeld drukken; wat zijn de regels?

nep geld printen

Geld: we hebben er allemaal mee te maken. Natuurlijk om uit te geven aan leuke dingen, maar je kunt het ook inzetten voor andere doeleinden. Denk aan spellen, educatieve doeleinden of om een grap mee uit te halen. Daar hoeft geen echt geld voor gebruikt te worden. Dat kan ook prima met namaakgeld. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar nep geld printen. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft verschillende voorwaarden gesteld. Welke dat onder andere zijn? We hebben er een aantal voor je uitgelicht in dit blog!

Lees verder

02-02-2021
 

Zeg het met een kerstkaart!

Kerstkaarten

Het loopt tegen het einde van het jaar. De dagen zijn kort en de temperatuur gaat richting het vriespunt. Overal wordt de kerstversiering van zolder gehaald. Om het rare jaar positief af te sluiten wordt alles nog uitbundiger versierd. Het is een feestje op zich om door z’n mooi versierde straat te lopen! En dan kan een kerstkaart natuurlijk niet achterblijven! Je kunt kaarten kopen in de winkel, maar veel leuker is het om je eigen kaart te laten drukken. Maar op wat voor papier laat je je kerstkaart drukken? Wij geven je een paar suggesties.

Lees verder

15-12-2020
 

Zo haal jij de Kerst in huis

Kerst in huist

Je hebt een paar zekerheden in het leven. Één daarvan is dat het op 25 en 26 december Kerst is. Ieder jaar, dus ook in dit turbulente jaar. Hoe het er ook uit komt te zien, de kerstsfeer in huis halen kan altijd. Zeker dit jaar is een beetje extra gezelligheid meer dan welkom! Hoe je gemakkelijk zorgt voor wat extra sfeer en gezelligheid? Dat lees je hier.

Lees verder

10-11-2020
 

Hoe bereken ik de rugdikte van mijn boek?

Hoe bereken ik de rugdikte van mijn boek

Oktober is boekenmaand! Je productassortiment zet je stevig op de kaart met een eigen catalogusboek. Als je zo’n boek laat drukken, is het van belang dat je ontwerpbestand aan de juiste specificaties voldoet. Bij boeken hebben we het dan over termen als rugdikte. Om deze vakterm te verduidelijken, lichten we deze graag voor je uit. Lynn vertelt!

Lees verder

02-10-2017