Vera van Reclameland

Spot UV op visitekaartjes

Bestel spot UV visitekaartjes »

Vera vertelt...

Wil je een visitekaartje dat nét even meer opvalt dan je concurrent? Dan kun je kiezen voor een kaartje met spot UV. Zo kun je een spot UV laag aanbrengen voor bijvoorbeeld je logo, letters of een hele afbeelding. Eigenlijk is alles mogelijk. Wil je weten welke leuke voorbeelden wij allemaal tegenkwamen op internet?

visitekaartjes spot-uv

Wat is spot UV?

Een visitekaartje met UV lak trekt zeker de aandacht. Hoe zo'n kaartje wordt gedrukt? Op de voorkant van het kaartje brengen we UV lak aan welke we drogen met UV licht. Hierdoor is het kaartje meteen droog en is deze voorzien van een hoogglans effect. Als je een aantal punten op het kaartje een hoogglans wilt geven, spreek je van spot UV. De ondergrond is dan mat en met de UV lak licht je bepaalde gedeelten van je drukwerk extra op.

visitekaartjes sierletters
visitekaartjes letters
visitekaartjes bloemetjes

Uitblinken

Met spot UV kun je enorm uitpakken. Heb je een huisstijl met sierlijke letters? Als je deze extra wilt laten opvallen, kun je ervoor kiezen om alleen die letters te voorzien van UV lak. Hierdoor valt dat waarmee je wilt uitblinken extra op. Wil je dat je naam niet vergeten wordt? Ook dan is het een idee om bijvoorbeeld alleen je naam een UV lak te geven. Natuurlijk kun je ook 'spelen' met de lak. Zo heeft het audiovisueel bedrijf hierboven op het visitekaartje de elpee op enkele punten voorzien van UV lak, zodat dit op een echte langspeelplaat lijkt. Leuk!

visitekaartjes logo
visitekaartjes gitaar
visitekaartjes kam

Wees uniek

Zoals we ook al in onze vorige blogs over visitekaartjes schreven, kun je met je visitekaartje heel duidelijk laten zien wat je doet. Dat hebben ook de eigenaren van bovenstaande bedrijven gedacht. Zo hebben zij visitekaartjes met spot UV laten drukken met een ontwerp dat zonder woorden duidelijk maakt wat ze doen. De haarstylist maakt dit zichtbaar met een kam en de gitaarwinkel aan de hand van de snaren van een gitaar. Het idee is eenvoudig, maar het resultaat uniek!

Wil je meer weten over visitekaartjes? In ons vorige blog vertelt Wilco over storytelling met visitekaartjes!

Bestel spot UV visitekaartjes »

Tags: visitekaartjes, spot uv lak, hoogglans, afwerking

17-06-2016
 
 

Reacties